perjantai 18. toukokuuta 2018

Só Deus

Nyt kun sain auton sellaseen kuntoon, että illalla voi huoletta liikkua lyhyitä välimatkoja ilman että tarvii pelätä ryöstöjä niin eikö sitten joku yritä murtautua tähän taloon, jossa olen talovahtina vielä kolme viikkoa.

Huoh. 

Talossa on - niin kuin kaikkialla täällä - korkea muuri ja sen päällä vielä korkea sähköaita ja muurissa liukuva portti, joka toimii vain kaukosäätimellä ja on lujaa tekoa, eikä siitä näe läpi pihalle. Lähtökohtaisesti talo on siis turvallinen. Katu on suhteellisen vilkas, valaistu, ja ollaan ihan isomman kadun kulmassa, jossa on liikennettä myös öisin. Yöllä tällä kadulla ajaa moottoripyörällä edestakaisin myös maksettu vartija. 

Tiistaina lähdin aamulla vauvavuoroon, kun huomasin portin ulkopuolella maassa meidän portin lukkopesän, joka oli irrotettu taitavasti ja lisäksi puhelinlangat oli sidottu meidän sähköportin puomeihin kiinni niin kuin niiden avulla olisi yritetty kiivetä muurin yli. 

Olin että argh, koska tuollainen lukon irrotus on ammatti-ihmisen hommaa, sellaisen, joka tietää miten manuaalisesti avata näitä isoja ovia. Koira ei ollut herännyt, eikä naapuritkaan tienneet asiasta mitään, jututin heitä myöhemmin. 

Onneksi se murto jäi yritykseksi. Soitin lukkomiehen paikalle ja hän kertoi, että porttia oli myös yritetty runnoa pois paikoiltaan ja siltä uralta, millä se liikkuu, jolloin sen olisi potentiaalisesti voinut nostaa osin pois jos olisi riittävän vahva tyyppi kyseessä ja saada siihen sellaisen raon aikaan, josta pääsisi pihalle. Korjasivat lukon ja laittoivat urat kohilleen, maksoin siitä kiltisti 100 euroa. Paikallinen ystäväni vakuutti, että murtautujat eivät tule takaisin, koska kukaan ei jaksa pelleillä yhden portin parissa pitkään ja olivat jo huomanneet, ettei sitä saa manuaalisesti auki ilman lukkopesääkään.

Kyselin paikallisilta tutuilta, mitä teen jos joku pääsee pihaan. Olivat että et paljon mitään, poliisit ei ainakaan auta. Naapurin rouva pyöritteli päätään ja oli että só Deus, minha filha. "Vain Jumala, tyttöseni".

Mutta sain mun lähislummin puhelinkopin numeron ja ohjeet, että et sitten soita ellei ole oikeasti tosi kyseessä. Koska sieltä tulee apuja ja jälki ei välttämättä ole kaunista. 

Tämä selvä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti