sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Ei ihan niin kuin elokuvissa


Näitä tosielämän tarinoita täältä voi olla hienoa lukea ja ehkä tulee sellainen toiveikas fiilis, että ihmiset voi muuttua ja elämät ja että kaikki on mahdollista. Hyvä, jos tulee. Elämät ja asiat voi muuttua ja kaikki on mahdollista, olen ehdottomasti samaa mieltä. 

Mutta yksi pieni pointti. 

On helppo kertoa highlightit, tarinat tiivistetysti niin että isot onnistumiset näkyy. Niinhän me aina tehdään. Mutta se työ ja consistency mikä niissä on takana, ei monesti näy. 

Joskus yhden prostituoidun auttaminen pois parituksesta tavalliseen elämään vie oikeasti vuosia ja siihen mahtuu ylä- ja alamäkiä, askelia eteen ja taakse ja ne kaikki on osa sitä hänen elämänsä todistusta, mutta se näyttää kerrottuna vaan tosi yksinkertaiselta. 

Eikä aina kaikki mene niin kuin menisi elokuvissa. 

Niin kuin vaikka se Mayara, joka nyt opettelee sitä bussilinjaa. No siellä slummissa oli niin pahat tulvat että koko porukka vietiin turvakotiin siksi aikaa, että taloihin voi palata. Turvakodissa kun on yhden slummin ystävät ja vihamiehet, voi sattua yhtä ja toista. Nyt siellä oli tullut joku selittämätön riita, jossa Mayaran naapuri (nainen) oli lyönyt Mayraraa ja hän vastannut samalla mitalla ja jossain siinä hässäkässä tämän naapurin sormi mennyt Mayran silmään. Sen sijaan että asiaa olisi jotenkin järkevästi tai aikuismaisesti käsitelty, Mayraran mies ja veljet olivat päättäneet että sen naapurin mies pitää ehdottomasti päästää nyt hengestään kostoksi. Oli etsitty veitset ja systeemit ja nyt on tappouhka päällä. Tuntuu naurettavalta viestien päästä kirjoittaa, että ota iisisti ja hengitä syvään. 

Että lifecoachingista vaan päivää, pieniä character issueita on vielä käsittelemättä. Ja se hammaslääkäriaika edelleen varaamatta. 

Tai meidän tyttöjen turvatalosta yksi vaan lähti omille teilleen. Pakkasi kamat, otti dokumenttinsa ja oli että adios, meen kaduille. Jututettiin tyttöä pari päivää myöhemmin ja hän sanoi, että kyllä tiedän mitä teen ja rahaa tiedän miten ansaitsen ja on ystäviä joiden luona olla. Suomeksi tarkoittaa, että hän menee myymään itseään ja on joku joka parittaa ja "pitää huolen". Hänellä on vapaa tahto, ikää riittävästi ja meillä hyvät ajatukset ja suunnitelmat työstä ja koulutuksesta, joita hän ei tahdo omalle kohdalleen. 

Että on tämä arki tätäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti