maanantai 9. huhtikuuta 2018

Oh my heart

Eilen pääsin kirjoittamasta, että on ollut vähän niin kuin raskas viikko. 

Tänään sitten heti aamun ensimmäisiksi uutisiksi tuli tieto, että yksi meidän tytöistä - eli meidän lastenkodin entisistä asukkaista, joka on täysi-ikäiseksi tultuaan muuttanut omilleen ilman minkäänlaista jälkihuoltoa, koska sellaista ei täällä ole koko systeemissä olemassakaan, oli kuollut huumeiden yliannostukseen. 

Tällä nuorella naisella oli kaksi lasta, toinen vasta kolmen kuukauden ikäinen tyttövauva. Me yritettiin auttaa kaikin keinoin, tarjolla oli useaan otteeseen vieroitushoitoa ja kaikki tarvittava tuki taloudellisesti ja henkisesti, mutta niin kuin usein käy, vastaus häneltä oli joka kerta ei.  

Viimeksi kuukausi sitten hän viestitti, että kyllä tämä crack-koukku vielä voitetaan. 

Ei voitettu. 

Nämä uutiset aina lamauttaa. Siksi, että uhri on meille tärkeä ja tämä neito oikeasti meidän ystävä, kaikilla täällä pidempään olleilla on joku tarina hänestä kerrottavana. Minä laitoin välillä viestiä Facebookissa, muistan hänet jo ensimmäisiltä reissuilta Brasiliaan vuonna 2014. Ja siksikin tämä on aina niin surullista, että apua olisi ollut tarjolla, mutta parhaimmatkaan aikomukset, ajatukset ja rukoukset sen taustalla ei aina riitä, kun jokaisella on vapaus valita.

Nyt meillä on olemassa transition house juuri noille tytöille, jotka muuttaa omilleen ja minä olen ollut siinä kehitystyössä mukana ja me toivotaan, että tulevaisuudessa meillä on esittää malli, joka toimii. Ettei kukaan jäisi omilleen tai hukkuisi tuohon huumehelvettiin, ihmiskauppaan tai hyväksikäyttöön enää. Kaikkia ei voi pelastaa, eikä me siihen pyritäkään, mutta meille yksikin on tärkeä, niin kuin tämä kahden lapsen 20-vuotias äiti, joka meillä ollessaan parani yliluonnollisesti HIV:stä (lääkärit oli vähän hämillään) ja sädehti elämää.

Oh my heart.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti