sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ihminen vaan on tällanen


On hassua, miten hysteeriseksi täällä tulee niistä asioista, mitä en kaupasta saa, mutta mitä ehdottomasti tarvitsen arkeen.

Tai siis niiden loppumisesta.

Niin kuin vaikka leivinpaperi. Vaalin sitä kuin kalleinta aarrettani, käytän harkiten ja pullia leipoessa kierrätän muutamaa paperia kerrasta toiseen epätoivoisesti.

Niin kuin minun maailma nyt loppuisi siihen, että leivinpaperi on kaput.

Suomeen tullessa on aina pitkä lista tavaroita ja asioita, mitä pitää hankkia ja tuoda mukana tänne. Eikä se ole mitään ruisleipää, vaan kaikkea muutoin terveellistä ja outoa. Niin kuin vaikka Ceylonin kanelia, että en kuole kumariinimyrkytykseen. Se on nimittäin varmasti se todennäköisin kuolinsyy länsimaiselle mamunaiselle tässä maassa.

Listalla on myös kuivahiiva. Sitä saa täältäkin, mutta eikö teistäkin tunnu, että se sunnuntain kuivahiiva on vaan varmasti maailman laadukkainta? (Sunnuntailla onnistut aina, vaimitensemeni? …Myös ulkomailla?)

Kardemumma komeilee listan kärkipäässä. Sitä ei täältä oikein saa ja nämä rakastaa pullaa. Se on niille ihan kultaa ja saan jatkuvasti toiveita tehdä lisää. Nyt olen järjestämässä oikein pullakoulun meidän baselle, että pääsee halukkaat oppiin. Kaasu-uunihan on ihan ruoska paistamiseen, mutta kyllä niistä kypsiä tulee. Ja vaaleita. Nämä haluaisi lisätä sinne korvapuustin väliin myös suklaata. Yritän aina vähän toppuutella, koska, se on korvapuusti, ei suklaapulla.

Suklaata tuon kyllä sellaisenaan syötäväksi. Se on listalla oolveis foevö. Maitohapot, buranat, vitamiinit, hiuslakka, hammastahna, ripsiväri…nämä kaikki löytyy mun listalta. Saa niitä täältäkin, älkää käsittäkö väärin. Ei tämä mikään erämaa ole, Recifessä on Etelä-Amerikan toiseksi suurin ostoskeskuskin. Mutta täältä ei saa oikeanlaisia, niitä just mun suomalaiseen makuun sopivia. Ja onhan ne nyt laadukkaampiakin Suomessa, pakko olla. 

Naurattaa, että kannan kaikkea tuota matkalaukuissani maailman toiselle laidalle ja hykertelen niitä käyttäessäni, että voi kun ihmiset tietäisi, miten hyvää kamaa meillä Suomessa on.

Kuitenkin on suurin osa niistäkin matskuista tehty jossain maailmalla kaukana Suomesta.

Ihminen on vaan tällanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti