maanantai 9. toukokuuta 2016

Tulvii
Recifessä tulvii, silleen ihan oikeasti niin kuin ei Porissa koskaan. Paikalliset nauraa minun punaisille kumppareille, mutta niiden hymyt hyytyy kun ne tajuaa, että voin kävellä kadulla ihan rauhassa, vaikka olisi polviin asti vettä. Ja sitähän on. 

Porukka painaa sandaaleissa kahlaten lammikoiden halki ja seuraukset on ikävät. Ensinnäkin osa lammikoista on syvempiä kuin uskoisi ja tiet vajoaa alta. Lammikoissa ja seisovissa vesissä täällä muutenkin muhii kaikenmaailman matoja ja jotkut niistä menee ihon alle, for real. 

Meidän slummityöstä vastaava Luke nimittäin pelasti yhden pikkutytön sandaalin ajelehtimasta tulvivasta ojasta, ihan noin vaan nopeasti kurotti sen sieltä vedestä, ei siinä mitään. Hetken päästä se ihmetteli outoa tuntemusta oikean käden etusormessa ja huomasi, että ihon alla liikkuu mato, todennäköisesti lihansyöjäversio. Ei mitään, tiimissä on lääkäri. Vähän haavaa sormeen, mato ulos, löytyi toinenkin ja homma kunnossa. Seuraavana aamuna Luke heräsi siihen, että koko etusormea kiersi - sisäpuolelta tietenkin - pitkä mato ja sormea ei voinut koukistaa. 

Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta enpä välttämättä niillä sandaaleilla halua tuolla rymistellä menemään. 

Baselta meni tämän sateen takia sähköt, netti toimii hitaasti ja tekee kortilla maksamisen lähikaupassa mahdottomaksi ja tämän illan tilaisuus on peruttu, koska äänentoisto ei toimi ja vettä on basen pihalla nilkkoihin asti. 

Kahlasin kaupasta suklaata ja pidän sadetta, tuntuu vähän oikeasti syksyltä. Teetä en silti taida juoda, menee hikoiluksi. 
 
Nämä kuvat kertoo, että meemit elää ja RAINcifeläiset ottaa tästä säästä ilon irti.

EDIT: luin juuri, että täällä on viimeisen 24 tunnin aikana satanut keskimäärin 17 toukokuisen päivän edestä, vettä on tullut sellaiset 180mm sitten eilisen, että ei ihme jos vähän tulvii...1 kommentti: