perjantai 22. marraskuuta 2019

Palkkamurhaajan kotona

Käytiin tällä viikolla yhden entisen prostituoidun kotona niin kuin aina välillä käydään - hän kertoi, että aina ne käynnit häntä motivoi jatkamaan toisenlaista elämää, vaikka arki onkin haastavaa kun rahaa ei tule niin kuin ennen ja ystävänsäkin ovat kaikonneet. 

Tällä kertaa hänen miehensä oli kotona myös. Hän on minulle aika uusi tuttavuus, mutta tiedän hänen olleen yksi vaimonsa parittajista ja kannustajista kaduille ennen. Nyt perhe on muuttunut ja elämä on hyvin erilaista. 

Istuttiin siinä heidän pienen olohuoneen iltapäivän kuumuudessa kun mies alkoi kertoa miten he olivat vaimonsa kanssa tavanneet ja millaista elämä silloin oli. Ihan neutraalisti ja silmiin katsoen hän kertoi, että oli ennen palkkamurhaaja ja että on tappanut lukuisia ihmisiä. Ensimmäisen ihan vain hetken mielijohteesta, kun heille oli tullut riitaa, ja sen jälkeen monia muita, "pahoja", kuten hän sanoi.

Minä tuijotin häntä silmiin ja yritin olla niin neutraali ilmeiltäni kuin vain pystyin. 

Nämä tarinat ei ole tavattomia täällä, minua ne eivät yllätä. 

Samalla tavalla kun ei yllätä sekään, että nyt me ollaan sen kodin olohuoneessa laulamassa ja rukoilemassa, mies kyyneleet silmissä ja erilainen tulevaisuus edessä. 

Ihmiset muuttuu, elämät muuttuu, perheet muuttuu. Hitaasti se monesti tapahtuu, mutta tapahtuu kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti